"Den här utbildningen är ett lysande exempel"

Tis 26 mar 2024 08:48

Nu kan du söka en unik kurs som startar till hösten och som knyter samman konstnärlig gestaltning med perspektiv på platsutveckling. Utbildningen är resultatet av ett samarbete mellan Mittuniversitetet och Region Jämtland Härjedalen.

Kvinna dansar i naturen omgiven av rök

I kursen som är tvärdisciplinär samarbetar studenter, konstnärer, akademiker, den offentliga och privata sektorn och – viktigast av allt – lokala samhällen i Jämtland Härjedalen. Respekt och helhetsperspektiv på natur och lokalsamhälle är viktiga ledord, och inspiration hämtas också från samiska platsperspektiv.

– För att kunna belysa en plats ur flera olika perspektiv behövs att flera olika röster kommer till tals. Därför har det varit centralt för oss att dela varandras kunskaper och erfarenheter när vi har utvecklat kursen, säger Sandra Wall-Reinius, docent i kulturgeografi vid Mittuniversitetet.

– Som regionalt utvecklingsansvarig aktör ligger det på oss att ta fram en hållbar strategi för länets utveckling tillsammans med kommuner, näringsliv, företag, utbildningsaktörer och civilsamhälle. Vi ska också samverka för ett dynamiskt och tillgängligt kulturliv i hela länet. Den här utbildningen är ett lysande exempel på resultat av det, säger Magnus Aspegren som är regional utvecklingsdirektör i Region Jämtland Härjedalen.

Läs mer om kursen i Region Jämtland Härjedalens nyhet.

Information om kursens innehåll samt länk till ansökan finns här.


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2024-03-26